Kombi Montajı

18-08-2021 15:10
Kombi Montajı

Kombi montajına başlamadan önce ilk olarak monte edilecek yerin belirlenmesi gerekir. Kombi için en uygunu baca borusunun uzun olmayacağı bir mesafedir. Çünkü baca borusunun uzun olması kombinin çalışmasında çeşitli problem ve arızalara neden olabilir. Kombinin nereye takılacağı belirlendikten sonra belirlenen duvara matkap yardımı ile askı bağlantıları monte edilir. ( Kombinin ağırlığını kaldırabilecek askı bağlantı ve ekipmanları kullanılmalıdır. )

1. Daha sonra kombiyle birlikte verilen hermetik baca çıkışı için şartnamede istenilen koşullara göre yer açılır.

2. Sıcak ve soğuk su tesisat boruları alt bağlantı setleri ile bağlanarak kombiye monte edilir. ( Kombinin alt bağlantı setlerinin CE Standardına göre üretilmiş olması gerekir. )

3. Tesisat yapıldıktan sonra tesisat gidiş dönüş bağlantıları, olası bir sorunla karşılaşılmaması amacıyla kontrol edilir. ( Montaj sırasında plastik alt bağlantı seti, 2 tane vana ve pislik tutucu kullanılır.)

4. Alt bağlantı setleri bağlandıktan sonra tesisata su dolumu gerçekleştirilir ve su kaçağının olup olmadığı tespit edilir. ( Su dolumunu gerçekleştirdikten sonra peteklerden hava alma işlemini unutmayın. )

5. Gaz bağlantısı yapılır, gaz kaçağı olup olmadığına bakılır.

6. Yoğuşmalı kombi montajında yoğuşma giderinin olması gerekir.

7. Kombi montajı için gerekli olan kalorifer, su ve doğalgaz tesisatı yoksa gerekli işlemler ekstra ücretlendirme karşılığında yapılır.

8. Montaj için gerekli olan ek baca, dirsek gibi malzemeleri de ekstra ücret karşılığında temin edebilirsiniz.

9. Tüm bu eksiklerin de giderilmesinin ardından yukarıdaki adımlar takip edilerek kombi montajı tamamlanır.

ÖNEMLİ !!!

Kombi bağlantısı ve montajı, üretici firmanın ve gaz dağıtım şirketinin şartnamelerine uygun şekilde yapılmadığında hem can hem de mal güvenliğiniz riske girer. Ayrıca şartnameye uygun monte edilmeyen kombinin açılışı ve gaz açılışı da olmaz yani cihazı kullanamazsınız. Dolayısıyla önerimiz özellikle de güvenliğiniz açısından kombi montajı konusunda sertifikalı kişilerden yardım almanızdır. Bu önemli hususu dikkate alın ve kombi montajını kendiniz yapmayın ya da işin ehli olmayan kişilere yaptırmayın.

Kombinin Monte Edileceği Yeri Belirlerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

  1. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kombi için en uygun yeri seçerken baca borusunun uzun olmayacağı bir mesafe belirlemelisiniz.
  2. Merdiven boşluğu, koridor gibi binaların genel ortak kullanım alanlarına kombi montajı yapılmamalıdır.
  3. Kombi montajı kapalı alanlara yapılmalıdır.
  4. Donma riski bulunan yerlere kombi monte edilmemelidir.
  5. Kombinin monte edileceği duvar ateşe dayanıklı olmalıdır.
  6. Kombinin kenarlarında en az 10 cm kadar ekiplerin rahat müdahale etmesini sağlayacak boşluklar olmalıdır. Bu yüzden özellikle dar balkon duvarlarında bu konuya dikkat edilmelidir.
  7. Kombiler ısıtıcı cihazların yanına veya üstüne monte edilmemelidir.
  8. Eğer kombi baca montajı ya da cihaz montajı için gerekli bağlantılar eksikse monte işlemi kesinlikle yapılmamalıdır.
  9. Montaj işlemi mutlaka alanında uzman sertifikalı teknisyenlere bırakılmalıdır.

Kombi Montajında Dikkat Edilecek Hususlar

Eğer kombiyi kapalı bir yere monte edecekseniz ortamda gaz kaçak dedektörü olmalıdır. Bunun yanı sıra ortama yeterli miktarda oksijen girmesi için menfez olması ve açık konumda olması gerekir.

Kombinin montajı sırasında elektrik bağlantısı kombinin altında değil yan tarafında bulunmalıdır.

Kombi Montajı ile İlgili Merak Edilen Sorular

Kombi montajını kim yapar?

Kombi montajını, anlaştığınız bir montajcıya yaptırabilirsiniz. Montaj bitiminde uygunluk denetimi ve işletmeye alma işlemlerini kombi yetkili servisleri tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirmektedir. Sürecin bu şekilde ilerlemediği durumlarda kombinizin garantisi geçerliliğini kaybetmektedir.

Kombi ilk çalıştırma işlemini kimler gerçekleştirilebilir?

İlk çalıştırma işlemi kombi yetkili servisleri tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır. Kombinin yetkilendirilmemiş kişiler tarafından devreye alınması yasaktır. Bu gibi durumlarda cihazlar garanti kapsamından çıkmaktadır.

İlk çalıştırma işlemi ücretli midir?

Hayır, ücretsizdir.

Hangi cihazlara ilk çalıştırma talebinde bulunulabilir?

Montaj gerektiren yani fişe takılıp çalıştırılamayan tüm ürünlerde ilk çalıştırma talebinde bulunulabilir.

Kombi ilk çalıştırma talebini nereden yapabilirim?

Kombinin montajı yetkili satıcısı tarafından yapılırsa işletmeye alma başvurusunu yetkili satıcı gerçekleştirmektedir. Aksi takdirde sizlerin kombi müşteri hizmetleri üzerinden başvuruda bulunmanız gerekir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.